Wednesday, October 7, 2009

my classmate!!!

>

Assalamualaikum..... huhu... 1...2...3...4..5..6..7..8..9..9...9...9..9..
huhuhu.. aku da tak ingat berapa lama dah aku tak layan tenet... problem tol dok kat hostel nieh...
kjap ade, kjap takde.. biskot chipsmore pon tak macam ni... huhuhu.. da nasib badan.. nak watcamne... huhu...

ha... untuk tidak 'menyenyapkan' blog kesayangan aku nieh, aku nak tunjuk 1 nice pic (4 me)... huhuhu... gamba bdk2 pompuan kelas aku...mecky gurlz!!!


dengan menggunakan kamera 3.2 megapixel + auto focus kawan aku, (padahal kmera enpon jerrrrrrr!) maka terhasillah gambar yg cun ini...(tang aku jer) hahhahaaa...

dr kiri atas: finaz, Syana, wanie, tieqa, tikah, yaya, niecah, and miss univers... chewah! huhu.. (pasan gile nak mampos fina nieh!!!)<----- diam la ko bracket!!!!

haha... post aku kalini bukan omong kosong je... nak bagitau korang satu info...

Definisi cinta:


dari segi bahasa: perkataan al-Hubb @ al-Hibb bererti cinta dan kasih sayang. Tahabba ilaihi ertinya dia mencintainya. Habiib bermakna kecintaan atau yang dicintai. Jama’hubb @ hibb ialah ahbaab, habbab, habuub dan hababah.

Dari segi istilah: kecendrungan @ ikatan hati yang berlaku antara kedua-dua belah yang mencintai…..

Ok, buat masa ni, aku sampaikan ini je la erk… nanti kalau aku ade peluang, aku anta lagi…

Salam ukhuwah…

P/S: ape maksud cinta bagi korang?

Sumber: Buku: Pemilik Cintaku Setelah Allah Dan Rasul.

8 comments:

Naz said...

tergelak aku baca tang miss universe tu... sesungguhnya ada org tu masuk bakul angkat sendiri la, hahahaha....

cinta? ntah... aku tak tau nak definisikan. kalo kuih apam balik tu, taulah aku. hahahaha...

>eh ko ada tahi lalat kat atas bibir kiri yer? ahaks.. ;)

ayisy said...

hehe.. betul kan kau dah lama tak online? ececeh.. cinta? ntahlah. aku belajar BM pun tak pernah kaji definisi cinta ni. Hak3!

FiNa said...

naz,
masuk bakul angkat sendiri gune lift ler.. huuhuhu.. yela, nak tunggu ko puji sampai bile la kan... ko tak perasan ke ade thi llt kat stu? punye la lame ko knal aku, ni baru nak perasan ke? adeh..


ayisy,
btol la aku da lame tak on9.. adoyai.. internet problem la.. huhu..
ei, cinta kan istilah bm, takkan tak blaja kot..? huhuhu

ayisy said...

Cinta tu kadang2 ibarat rama2, semakin kita kejar, semakin tinggi dia berlari. Mungkin dengan kita biar dia terbang bebas, jinakkan dengan ketulusan hati. Satu hari dia sendiri akan datang hinggap dekat kita kalau benar rama2 itu tercipta untuk kita. Chewah! Tak boleh blah la Ayisy. Copy ayat seseorang. Kih3!

FiNa said...

hahhahahahaa... ayisy takleh blah..
wak jempret, wak jempret... copy ayt sape??? aderkah......???
huhuhu....


tapi klu takde rame2 yg akan hinggap pd kite jgk camne?

eDry si Blogger !! said...

wah !!
kak fina dah makin comel...
lama sgt x tgk muka miss univers ya!!...

FiNa said...

comel ke?? aceceh! memandai jer kamoo nieh...

Naz said...

baru kena puji sikit dah kombang semangkok... hahahahaha....