Friday, October 30, 2009

Handphone membawa padah.

Assalamualaikum...

aku baru habis exam physics.. erm... susah gileeeeeeeeeeeeeer... nak nangis aku jawab tadi taw.. siyessss! hhuuuhuu.. buakan aku sorang je tau kata camni.. sume kawan2 aku frust jawab soklan tadi. tak pernah jumpe soklan camni.. bapak susahhh! mmg sengal...

lepas habis melepaskan perasaaan yang terbuku di hati, aku call kawan ku kat UiTM Dungun. erm.. jawapan yang same.. susah...
Herm.. biarlah... perkara dah lepas. Lepas ni exam Pendidikan Islam (CTU101) plak... ok.. buku ni kena habiskan baca buku teks plak.. pergh.. mesti ngantuk punyelah.. wish me luck! erm, sape2 yang amik exam jugak, gud luck jugak.. especially for my seniors...hehehe...
sedikit bingkisan untuk tatapan sebagai pengajaran...
A few days ago, a person was recharging his mobile phone at home.
Just at that time a call came in & he answered it with the instrument still connected to the outlet.
After a few seconds electricity flowed into the cellphone unrestrained and the young man was thrown to the ground with a heavy thud.
His parents rushed to the room only to find him unconscious, with a weak heartbeat and burnt fingers.
He was rushed to the nearby hospital, but was pronounced dead on arrival.
Cellphones are a very useful modern invention.
However, we must be aware that it can also be an instrument of death.


FiNa: lebih baik pakai telefon rumah je.. kan3! email dari kak Aina.. terima kasih kak aina... hehehe... dalam kesibukan study pon ingat kat kite lagi kan...

17 comments:

I am Karl said...

menakutkan

FiNa said...

hahahahah....
just to let u know...
huhuuhu....

Anonymous said...

salam...
jgn tension sgt, pkr ppr yg akn dtg lak.. isyaallah sume baik2..

bgs,pndai kamu smpai kn pd org lain.msti la akak ingt.. kamu yg x ingt akk nie..

-"aina"-

FiNa said...

hohooo...

ilmu mmg umtuk disampaikan selain diamalkan... huhuu

takdelaaa... kite sentiasa ingat kat akak taw... hohoho

Anonymous said...

hehe.. bgs2.. sampai kn wlau sepatah ayat..

ye la 2.. ingt la sgt..
wt leklok utk pper yg lain, doakn akak gak..
-"aina"-

mazzd said...

Bahaye ni...kalau cam tu baik guna khidmat abg posmen la kalau nk b'hubung dgn seseorg....hehehe

Naz said...

perghh... ni yg buat aku fikir 2,3 kali nak guna henpon ni... kalolah kena time tengah letak kat telinga, mau meletup otak sekali... huhuhu...

FiNa said...
This comment has been removed by the author.
FiNa said...

kak Aina,
wokeyh...
gud luck kak aina...
blaja elok2 taw...
hehehe
(^*^)chayunk akak!


Ustaz Mazzd,
hehehe... kalau hari raye, camne abang posmen nak hantar surat, sebab dia pon nak raya......
huhuhuuu
terima kasih kerana singgah...


Naz,
swich off dlu la.. huhuu..
lama tak berblog ek naz..?

Naz said...

aku selalu memblog, cuma nak komen tu agak maleh la sikit... layan fb jer.. hahahaha

FiNa said...

erm... yelah... aku da tak dapat nak melayan fb.. kampus block fb n youtube larr.. huhuhu

Naz said...

ooo... patutlah ko dah lama x komen kat blog aku yg 1 lg tu... heheheehe

FiNa said...

huhuuhu... taw takpe..

ala... jangan kecik hati ek... takde jodoh, nak wt camne... pergh! huhu

Jard The Great said...

erk.. ngerinya..

FiNa said...

ngeri? amik pengajaran erk kak.. huhhuuhuuuuuuuuuuuuu

bUdAk kEnTaNg said...

penah gak terjadi bnda nih mase aku dok umah sewa lps.. tp bkn hp cuma charger jer yg meletop.alhamdulillah mase tu aku terlelap..soket plug kat tepi telinga aku.hp kat tngan sambil cas,tak pasal aku tersentak telinga aku berdesing mmbr aku suma naek atas gi bilik aku kate ade bnyik meletop..aku tgk kat plug dah wane itam kesan terbakar..hehehe..
naseb baik aku tak pape.. syukurr.. :p

FiNa said...

alhamdulillah..

ish3.. camne boleh meletop bro?

hp kat tangan? hehehe.. bru lps mesej awek la tu. huhuhuhuu

ko ni pon, kalau ye pon, jangan la tido dkt2 dgn plug.. adoyaiiii