Friday, September 4, 2009

I'm going overseas!!!

Assalamualaikum...
waaah.. pg overseas?? title je gempak sebenarnye.. hehehee.. sebenarnye pegi over the sea jer.. hehehe.. dah nak habis semester ni baru aku mule menjejakkan kaki ke pulau kat penang nieh.. hehehe.. naik kapal.. penat sangat.. window shopping kat Queensbay (betul ke aku eja??)... cheh! bajet nak cari baju raye.. skali, jalan2, takde lak jual baju kurung.. aku ni nak baju kurung je sebagai baju raye.. takde maknenye nak pakai bju lain selain baju kurung.. huh! back to the topic..

Semalam.. dalam pukul dua, bermulalah journey aku, syafinaz, and aman pergi jeti.. naik bas rapid je.. sampai jeti, naik feri.. hehehehe.. aku la yang paling excited.. first time naik feri la katakan.. hehee.. snap sane, snap sini.. banyak gak aku amik gambar.. nak tengok ke antara gambar yang aku ambik??? aku ade taruk beberape gambar je kat sini.. nak tengok yang lain, sila ke Facebook aku..

dari jeti kat pulau tu, aku naik bas lagi menuju Queensbay. naik bas... adeh... ramai gile kaum cina.. orang melayu brpe kerat je... huhu.. paling takley blah, dorang makan and minum tu btol2 dpan aku.. adeh... aku sebagai orang yang berpuasa, sabo jer laaa..

Sampai Queensbay.. yayh! jalan2 ler.. window shopping.. belek2 barang.. tapi tak beli pownn.. hehehhehe... aku bajet je nak cari baju kurung.. tapi takde plak yang berkenan di hati.. target aku raye tahun ni, nak pakai baju kurung warne pink.. hehhehee.. ntah pape la...yela, aku blom pernah ade lagi baju kurung kaler pink...(siyes!) Argh! last2, bli cincin.. apeke jadah bli cincin?? hehehe. saje je.. tak penah2 bli cincin sendiri.. ala.. aku pakai sekejap je ni.. kang kalu da boring, tanggal jugak.. takkannye melekat kat jari.. hehehe..

lepas solat asar, teruskan operasi membelek barang... setelah sekian lama membelek, kaki pon da kepenatan, kite cari port berbuka puasa lak.. aih.. da nak berbuka da? masa berjalan dengan begitu pantas..

setelah berfikir bagai nak pecah kepala, kitorang memutuskan makan kat KFC.. hehehe.. yang paling best, aman payung kitorang sepenuhnye....wa... lagi sedap la mkanan tersebut.. kerana kebuluran, kitorang makan set yang ade nasi tu.. kecuali syafinaz le. tak makan nasi budak tu... thanks aman! lain kali aku payung ko plak erk... Alhamdulillah.. kenyang sangat2...aku nampak fun fair kat tepi Queensbay, tapi, lain kali je la pegi.. huhuu..penat la..

Dah tiba masanya untuk balik.. tunggu bas rapid penang.. pergh!!! lame gile.. tak sangke lame sangat.. shewngal! Akhirnye, setelah lame menunggu...sampai juge bas yang di tunggu-tunggu... Setelah melalui perjalanan yang panjang, akhirnya sampai jugak ke kampus..
wah.. pengalaman baru.. penat, tapi best.. Lain kali, kalu nak pegi skali 5 orang... Aku, finaz, aman, peng n syana... hehehe...
layanz these pics....


kat dalam feri.. hehehe.. excited!


mari membelek!


KFC yang dipayung oleh Aman.. thanks aman.. finaz punyer tangan nyibuk..



happy pics... aman, finaz and me...

k la... nak blah.. wassalam...

14 comments:

Naz said...

lama dah aku x naek feri g pulau... aduhai rindunyer gue... best la ko dpt g shopping2. pastu dpt payung kembang baek punyer... kalo Man dpt tau ko mkn ayam mesti dia jelez wooo... hahahaha...

FiNa said...

hahahaa.

shhhhh! diam2 sude.. kang man tau mampus dy jeles sampai koma...hahaha..

naz, ko kat pulau slalu g mane je?

hysMan.. said...

Assalamualikum tuan rumah..
waaa...ni yg aku nak marah nih..
dak Fina!!!!!!! bikin gwa jelez laa..ko nk makan kentaki tak ajak aku ye..pergghhhh!!! mmbr camni laa..tak henggat aku dgn Naz..
"sampainya hatimu,meninggalkan aku,dimanakah janjimu yang setia.."
nyanyi ler pulokk..pasal ayam aku sanggup wat ape sajer weihh.. chiess!!

takpe mlm nih aku roger KayEpSi anto delivery ke umah aku,jgn jeles beb..(KeyEpSi ade delivery ker ek??) hehee.. ah aku tak kira,asal sampai ke rumah aku sudehh..dr kempunan tgok gambo ko..
:p

woo..shopping sakan ko dak Fina..
nak beli baju kurung ye??takde??
mmg ler takde pasal baju tu dah kena kurung maa.. aishh ko nih!!!
sonang citer ko beli ke karung guni buat baju ghayer.. chantek jugok tu woo..malatopp!!eheee...

aku last naek feri last year gi pulau tioman..best kan dok atas feri..dpt amek angin laut sambil kena kejo dgn hantu pulau..hehee..

~ h a n i m h u s i n ~ said...

salam...
post ni wat akak rindu kat penang jer..
lama nyer tak jumpa tok kat kg bumbung lima...
if i can fly...huuuu~

FiNa said...

man,
ape plak aku tak ingat ko ngan naz...?
aku ingat la....
ni aku impom ko ni.. kang kalo aku tak ompom nnti ko igt aku tak ingat korang lak..
mase aku tgh makn tu asyik ingat kat korang je.. erm.. kalu man ngan naz ade kan best.. bole dorang tolong aman payung kitorang..
huhuuhu.. sedihnye dorang tader...

la... ko kempunan ke man.. kalu aku tau, aku mintak aman bli KFC bungkus untuk ko..pastu aku pos lalu laut g johor...

baju kurung mesti nak bli yg terbaek punyer...karung guni watpe...

nape ko kene keja dgn hantu pulau?
mesti ko ngorat awk dalam feri tu kan.. hahahaaaa

eDry si Blogger !! said...

waw!!

FiNa said...

kak anem..
mai laaaa

zul,
pe yg wow????

Naz said...

aku kalo g pulau, aku slalu lepak2 kat pdng kota. layan pasemboq, rojak dan cendol smbil2 tengok laut.. kdng2 jln2 kat komtar. jln jer la.. pas tu g bukit jamboi... kdng2 cuci2 mata kat batu feringgi... ko plaks?

Man... dia tu sajer jer... yok kita kuar Man... kita sesah kentaki smpai lebam. pastu kita hapdet dlm blog mcm Fina ni. hhahahahaha...

FiNa said...

aku takde mase la nak g tempat yg koo ckap tu naz...

ni pon bru 1st time kuar jalan2.. kalu slalu tu, aku kuar mesti ade hal penting..

puase, camne nak makan...


man,
ko jgn risau, ko kan da keje, byk duit.. bole la nk makan KFC ble2 ko nak.. n bole payung aku n naz.. kan naz!!!

FiNa said...
This comment has been removed by the author.
Naz said...

ko tekel la mat penang sorang.. nnti selalulah ko dpt jln2 ronda pulau... hahahaha...

makan time berbuka la... :p

FiNa said...

aku da cube nak takel,
tapi...
sume tak nampak cam org 'kite' je.. huhu

Naz said...

tu lagi best.. nnti boleh jalan2 oversea... hahahaha... kena x dengan tajuk n3??? muahahahaha....

FiNa said...

hahahaaa...
naz2..

mesti ko bercita-cita nak amik orang ober-c ni kan...