Saturday, June 13, 2009

Tepon

Ini cerita pasal seorang pemuda yang baru membukak satu pejabat baru...
al-maklumlah loan baru lulus kat bank dan hati meluap luap nak bukak business...
tak tahu lah business apa...nanti aku tanya..!!

Pejabat dia tu tak laaa banyak sangat barangan pejabat yang diisinya...
ada laa 3 biji meja dan kerusi tiap satu...
almarinya..stationerynya la...tong sampahnya la...
dan yang patut patut kena isi kat pejabat dan especially talipon...!!

Dia ni boss kat pejabat tu...selepas mengemas bilik pejabat, dia pon releks laaa kat dalam opis dia tu...
ye laaa...boss lah katakan?!! Mula lah berangan tu......berangan ni...!!

Tiba tiba pintu pejabat diketuk dari luar...ah!!...mesti pelanggan datang ni...lalu disuruhnya orang yang diketuk pintu tu masuk... masa tu jugak dia angkat talipon dan ceritalah projek besar - juta2x...pura pura kat depan orang yang datang tadi...orang yang datang tadi hanya:duduk diam tak kata apa apa...

Bila dah puas cakap sampailah masa dia letak talipon tu...lalu dia pon kata kat pelanggan yang masuk tadi...errr!...maaflah... sibuk sikit...maklumlah projek tu...projek ni....tak boleh nak biar...kena arrange appointment dengan client...so...boleh saya bantu??

Dengan selamba pelanggan itu kata...

"Err...encik...saya ni dari Syarikat Telekom... datang nak sambung talian talipon...!!"
FiNa: aku rasa aku dah baca dah lawak ni, tapi kat mana erk?? lupa la...

10 comments:

Nur Farhana said...

Hak hak hak.. Ku igtkan tadi tepon mainan ke ape ke.. Hahaha.. Ellow2.. Fina.. Heehee.. Sehat ke dik? =)

eDry lurGh.. said...

hahaha...
nak bajet plak bos tuh.. hehehe
kan dah kantoi

FiNa said...

ellow2...
kak farhana...
yooo...
saya sihat sangat ni kak...
akak sihat???

FiNa said...

zul,
bos tu kantoi tapi tetap tak maluu gaks...

Nur Farhana said...

Akak pn sihat gilerr nih.. Hahaha.. Apakah cite baru kamu skunk? Wah. Soklan.. Haha.. Kamu study lg erk fina? Katne?

hysMan.. said...

hahahahahahaaaa...
klu aku da tejon bagunan daa..
hahaa

FiNa said...

man,
bos tu terjun kerusi trus masuk bawah meja kot..
hikhikhik...



kak farhana,
yupz..
sy blaja kat uitm...
hehehe
tak saba nak blaja nieh!!
hehehehe

eDry lurGh.. said...

hehe..
bos tuh pandai cover...

hysMan.. said...

masok bwh kosi terus amek spanar 70 nak kasi bukak meja tersebooottt..
wakakakaaa..

FiNa said...

wah.......
man,
itu mmg tahap malu gile laaaaa


zul,
kalo ko pon cover gak kan kalo ko dlam situasi tersebut???