Thursday, June 18, 2009

lawak ke??

Rumput dan Kuda

Seorang guru lukisan sedang melihat kertas lukisan milik pelajarnya yang paling malas.
Cikgu : "Lukisan apa yang kau buat nie Abu, kosong je?"
Murid : "Kuda makan rumput, cikgu!"
Cikgu : "Rumputnya mana?"
Murid : "Sudah habis dimakan kuda, cikgu,"
Cikgu : "Habis tu, kudanya mana?"
Murid : "Sudah pergi, cikgu! Kalau rumputnya sudah habis, buat apa kuda tu masih di situ?"


Pengemis gila

Pengemis : Pak Cik! Kasihanilah saya, saya orang bisu.
Bapak : La? Orang bisu tak kan bleh cakap lak?
Pengemis : Eh, salah! Orang tuli, Pak Cik!
Bapak : Tak kan bleh mendengar?
Pengemis : Eh, bukan! Orang buta, Pak Cik!
Bapak : (Sambil mengeluarkan wang receh)Tidak ada duit!!
Pengemis : Itu ada tiga ratus !
Bapak : Katanya buta, tak kan boleh melihat?
Pengemis : Salah lagi. Orang gila, Pak Cik!!


Demam Malaysian Idol

Disebuah majlis akad nikah, pengantin lelaki bernama Hassan (budak jaga lembu - bukan nama sebenar) :

Kadi : Hassan...
Pengantin Lelaki : Saya ustaz...
Kadi : Dengar baik2 ya Hassan...."Aku nikahkan akan dikau dengan si Polan binti Polan dengan mas kahwinnya RM 80 tunaiii"
Pengantin Lelaki : "Aku terima nikahnyaa si Polan binti si Polan dengan mas kahwinnya RM 80 tunaiiii"
Kadi : Sah ? (ditanya kpd saksi pertama)
Saksi Pertama : Sah
Kadi : Sah ? (ditanya kpd saksi kedua)
Saksi Kedua : Sah
Kadi : Sah ? (ditanya kpd saksi ketiga)
Saksi Ketiga : Errrr....lontaran suara awak tidak jelas...saya tak dengar apa yg awak cakap....pitching berterabur ke laut..jiwa awak kosong...takde feel.... low note tak sampai, high note awak takde kawalan.. sepatutnya ditahan..falseto lemah...

p/s: Kini semuanya ingin menjadi pengkritik.. .





FiNa: cam penah je dgr lawak2 ni... tapi di mana ya???

12 comments:

FiNa said...

1st!!!!!!!!!!!!!!

hehehe...
best!
Erry Putra balas mesej aku kat myspace...
jangan jeles!!!!


(^^,)v

Farhana said...

Wawawa.. Lawak2.. Relax sket mindaku baca entry kamu fina.. Hahaha.. =)

Amboi.. Minat erry putra ker??? Ahakz..

hysMan.. said...

takleh blah yg akhir..
hahahaha

Naz said...

lawak la ko ni Fina... jap aku nak gelak. HAHAHAHAHA! ko jd pengomen pertama di blog sendiri. tu adalah lawak yg keempat.

Erry Putra? hmm, aku pernah karok dng dia. x heran la stakat balas komen. hahahaha. tu lawak ke lima pulak... ;p

FiNa said...

kak farhana,
minat tu tak la sangat, tapi sejak tgk crite e-toyol.com, trus jadi minat lak..
hehheee


man,
yang last tu??
aku rase pengantin lelaki tu terus je pelangkong saksi akhir tu..
mmg takleh blah..

FiNa said...

naz,
byk la ko punyer lawak...
ellow naz,
die bukan balas komen laaaaa..
die balas mesej taw!!!!!!!

p/s:naz dengki dow...

Naz said...

komen dan msg kan lebih kurang sama... pakai taip jer.

>x dengki pon... :p

hysMan.. said...

hahaahaa..
naz mmg pandai buat lawak..
tp yg keempat dgn yg kelima mmg lawak giler..
terkelu fina..
hahaaa

Naz said...

Man..
yok kita gelak beramai2 smpai keluar air mata.... MUAHAHAHAHAHA....

FiNa said...

ei...
jahat ar korang..
aku dah nak blah ni taw...
huhuhuhhhhhuuuuuuuu

Naz said...

Man,Fina ckp kita jahat... jom kita buat jahat lagii... kita kaco Fina smpai dia hilang ingatan... muahahahaha....

FiNa said...

naz,
kalo aku hilang ingatan nanti,
aku takde dah post baru..