Wednesday, March 18, 2009

just for jokes...

Kisah Kasih Suami Pada Isteri

Pak Mat adalah seorang penduduk sebuah pondok di Selatan Thailand. Pada pertengahan bulan Mei yang lalu isterinya yang bernama Maznah telah meninggal dunia kerana diserang penyakit jantung.
Pak Mat yang berusia menjangkau empat puluhan telah diperhatikan oleh jiran-jirannya agak luar biasa iaitu beliau telah pergi ke kubur isterinya sebanyak tiga kali sehari. Pak Mat pergi pada waktu pagi, tengah hari dan petang untuk menyiram kubur isterinya lebih dari duaminggu secara berterusan. Ada setengah dari jiran dan penduduk tempatan beranggapan Pak Mat begitu cintakan isterinya.
Seorang saudaranya yang terdekat telah berkata,“Awak ni terlalu sangat cintakan isteri sehingga sanggup berbuat demikian, yang mana tak ada siapa lagi di kampung ini buat begitu.” Pak Mat menjawab, “sebenarnya sebelum Maznah hendak menghembuskan nafas yang terakhirnya, beliau telah berpesan kepada saya, kalau hendak kahwin pun tunggulah sehingga rumput di kuburnya tumbuh dahulu.”
“Oleh yang demikian saya terpaksa siram kuburnya supaya rumput cepat tumbuh……”


——————————————————————————————
Pengantin Baru dan Gangguan Kesihatan

Sepasang pengantin baru mengalami gangguan kesihatan. Setelah diperiksa dengan teliti, doktor memberitahu perkara itu disebabkan oleh hubungan seks yang terlalu kerap.
“Untuk sementara waktu ini, anda berdua dinasihatkan supaya menghadkan kegiatan seks. Sebaiknya dua kali saja seminggu sahaja. Untuk memudahkan mengingat, saya sarankan untuk melakukan hubungan ini hanya pada hari yang bermula dengan huruf S, iaitu Selasa dan Sabtu,” saran doktor.
Akan tetapi pada malam ketiga berpuasa dari membuat hubungan itu, si suami tidak dapat lagi menahan nafsunya lalu mencumbui isterinya yang sedang tidur sehingga isterinya terjaga.
“Hari ini hari apa bang?” tanya si isteri.
“Sumaat”

——————————————————————————————
Mary Sue di Hotel Mewah

Mary Sue datang ke sebuah kota besar untuk pertama kalinya. Dia check-in di sebuah hotel mewah dan seorang pelayan membawakan begnya menuju ke bilik yang Mary Sue akan menginap.
Mary Sue mengikuti langkah-langkah pelayan itu dan ketika pelayan tersebut menutup pintu, Mary Sue melihat ke sekeliling dan marah-marah kepada pelayan tersebut.
“Anak muda, aku mungkin tua dan kekampungan, tapi tidak bererti aku ini bodoh! Aku membayar mahal untuk tinggal di hotel ini tapi bilik ini bukanlah bilik yang sesuai dengan bayaran itu! Bilik ini begitu kecil, tidak ada kemudahan, tidak ada televisyen, bahkan tempat tidur pun tidak ada!”
“Nyonya, ini adalah lif” jawab pelayan tu selamber.


——————————————————————————————

Melewati Kawasan Perkuburan

Ali dan Abu baru pulang dari bandar. untuk sampai kekampung, mereka terpaksa melalui jalan pintas yg bersebelahan sebuah kawasan perkuburan.
Hati mereka berdebar-debar semasa melalui kawasan perkuburan itu dan dalam sayup-sayup malam mereka terdengar bunyi ketukan dari kawasan perkuburan itu.
Mereka berdua memberanikan diri untuk melihat dari mana datang bunyi itu. Dengan perlahan-lahan mereka menghampiri kawasan kuburdan ternampak seorang tua sedang mengetuk batu nisan menggunakan tukul besi dan pahat.Dalam keadaan yang agak gelap itu,orang tua tersebut tekun mengukir sesuatu diatas batu nisan.
Ali dan Abu bersuara “Fuuufff…terkejut kami,ingatkan pakcik ni hantu tadi, buat kami terkejut aje”.
Sambil merapati orang tua itu mereka bertanya: “Apa yang pakcik buat malam-malam buta kat kubur ni??”
Tiba-tiba lelaki tua itu menjawab dengan marah…”Bodoh!!Dia orang salah eja nama aku!”

——————————————————————————————

Membuka Kedai Pertama Malu Sendiri

Seorang pemuda yang baru sahaja menamatkan pengajiannya dalam bidang kaunseling telah membuka kedai pertamanya di pinggir bandar. Beliau telah membuka kedai tersebut selama seminggu tetapi ia masih tidak mendapat sambutan. Memandangkan hari telah menjelang tengahari, pemuda tersebut mula gelisah kerana tiada seorang pun pelanggan datang untuk mendapatkan khidmatnya dalam bidang kaunseling.
Namun pada hari tersebut, nasib seakan menyebelahi dirinya apabila seorang lelaki datang menghampiri kedainya dengan langkah yang penuh bergaya.
Dalam hati pemuda tersebut, inilah pelanggan pertama aku dan aku perlu menunjukkan reputasi yang baik padanya.
Lantas dia mencapai telefon dan bercakap dengan nada yang kuat
“HEllo Dato, takpa saya akan uruskan segala-galanya, Dato jangan bimbang sebab syarikat saya memang terkenal dengan reputasi yang gemilang, lagipun kami tak pernah mengecewakan sesiapapun. Yang penting ialah staff syarikat Dato nanti akan lebih bersemangat dalam menjalankan tugasnya. Ya… Ya… Lagipun fasilitator kami bukannya calang-calang orang, memang hanya yang terbaik sahaja akan kami pilih bekerja di sini.”Jelasnya kagi dengan keyakinan yang tinggi.
“Ok, takpalah Dato jangan bimbang, saya akan bereskannya secepat yang mungkin.” Ujarnya pada akhir perbualan
Lelaki yang berjalan dengan penuh gaya tadi berdiri betul-betul di hadapan pemuda tersebut sambil tersenyum dan dengan penuh hemah, dia menegur
“Ya, ada apa yang boleh saya bantu Encik?”
“Saya datang nak pasang talian telefon” Ujarnya lagi dengan senyuman yang penuh bermakna


——————————————————————————————

Kisah Pelatih Baru


Rosman Diterima Bekerja Sebagai Pelatih Di Sebuah Syarikat Multimedia. Selepas Melaporkan Diri Pada Hari Pertama Dia Masuk Ke Biliknya… Terus Mendail…
“Tolong Buatkan Saya Kopi Cepat!” Katanya Menengking.
“Maaf, Awak Salah Sambungan. Awak Tahu Dengan Siapa Awak Bercakap Ni?” Kata Suara Di Hujung Talian.
“Tidak” Jawab Rosman.
“Saya Pengarah Urusan Syarikat Ini, Awak Tahu?” Balas Suara Itu.
Rosman Terkejut. Barulah Dia Sedar Dia Tersalah Dail. Hajatnya Mahu Menghubungi Kantin.
“Encik Tahu Dengan Siapa Encik Bercakap Ni?” Tanya Rosman.
“Tak, Awak Siapa?” Balas Pengarah Urusan Itu.
“Kalau Tak Tahu Bagus…” Kata Rosman Terus Meletakkan Gagang Telefon.

40 comments:

MrRight said...

huhu.. bgs ar..
ade crite lg x..
zul nak bace..

Naz said...

cerah mata membacanya... kui3x...

FiNa said...

zul....
nanti akak masukkan n3 lagi ek.... akak tak slalu online arrrr....
huhuhuhu......

naz...
cerak ker???
lain macam jer bunyinyer.... hehehehehe...

Naz said...

laen yg mcm mana tu cik Fina?

FiNa said...

lain??? takde papela.... huhuhuhuhhuuuu....
adus.... naz, nanti kalo ko da feymes, jangn lupe kt ktorang yang follw blog ko tu tau...

huhuhuhuhuhuhu...
jangan marah arrrrrr.......
(^-^)

Naz said...

ooo.. maen rahsia2 yer? x aci btullah...

fames? x der maknernyer... tp semua followers dan tukang komen amat2 dihargai. sob..sob..sob... aku yg terharu...

FiNa said...

terharu2 gak, jangan nangis da ler... hahahaha..

dah dah dah! jangan la nangis lagi...

ala bucuk2... hahahahahahahahahahaha

jangan marah ar naz....

(^-^)

Naz said...

owang suda mandi. wangi dan suci lg... ;p

FiNa said...

kat sini ujan tadi... naz mandi gune air ujan ka??? tak elok tau... menjejaskan kesihatn... ngeeee......

nanti kalo sket sape susah???
hysman gak susah... hehehehehe...

aku tak susah... senagje nak gelakkan orang... ngeee....

(^-^)

Naz said...

baru bunyik gurun dilangit. belom hujan lg. bila masa sempat nak mandi hujan?? ;p

ooo... repot kat Man... ;ppp

FiNa said...

takde kaitan dgn man...........

nanti awek dy marah, mampos....
krim salam kat die.......(^-^)

Naz said...

dok aih.. dia maner ader awek.. masih trang tang.. tang..

baru lepas hujan.. :)

FiNa said...

hahahahaaaaaaaaaaa...........

kalo awek die tak marah, awek angkat die la marah.... hehehehehe.........

Naz said...

da on line balik dah?? ingatkan dah jln smpai mana...

ish.. ader ker istilah awek angkat?? huhuhu... ni mesti selalu pasang pakwe angkat ni... ha.. kantol... ye ye...

FiNa said...

pakwe???? pakwe tu ape???? aku tak paham.... aku tak biase la dalam bidang ni.....

dah! dah! aku nak chou da ni............. on9 skjap je....
bye........

Naz said...

biasanya org yg x tau ni sebenarnya xpert. purak2 tak tau konon... kalo on9 nanti sila jawab yer...

FiNa said...

mane deh. merepek jer.........

ntah2 naz yang lagi expert drpd aku.... hahahahaha....... cakap orang plak......

aku ni apelah sangat dalam bidang2 jiwang menjiwang ni.........

huhuhuhuuuuuuuu....

naz ni suke bagi aku soalan cepu emas bertahte berlian lar!

cuak aku!

kuikuikuikuikui...

Naz said...

naper? x boleh yer tanya? hehehee... peace..

FiNa said...

boleh. boleh jer.........

tanyer jangan tak tanyer.........

bak kate orng, malu bertaner sesat jalan....

huhuhuhu....

tadi aku baru sesat jaln kat seksyen 18 shah alam.

tapi bukan sebab aku malu nak bertanye......

tapi xde oang yang tengah free untuk aku bertanye....

semua tgh bizi mengendalikan kenderaan masing masing.......

yela, aku tengah sesat kat round the board....

sapela yang berenti kat situ untuk aku bertanye????

bertanyer pada diri sendiri je la......

huhuhuhuuuuuuuuu........

aku ni merepek jer.........


peace gak.........

jangan nakal-nakal.....

(^-^)

Naz said...

kat 18, hmm.. sana happening. kan ada pum station dan bebudak uitm bersepah2. tanya jer... kalo x, tanyer kat kaunter pertanyaan...

FiNa said...

huhuhuuuuu....... mase tu aku tengah bingung ar bro... tak terpikir nak tanyer kat dorang... sbb aku asyik pusing je kat round dhe board tu....... ngeeee....... aku tengah ym la bro.... jom borak kat ym....

sepatutnyer kerajaan buat kaunter pertanyaan kat round the board la bro...

kan! kan! kan!!!

Naz said...

aku x layan YM pesal buat laptop aku jd lambat.. shah alam bandaraya ronbot. kalo sesat ikut pukul 12 jer... nanti boleh kuar kat federal balik.. krajaan x der budget nak wat kaunter tu. nak maintain jamban awam pun x larat... kui3x...

FiNa said...

hahahahahahahahahaha.........

jamban awam???

xpe... kalo tak tahan, tompang je kat kdai2 berderet-deret kat situ...

hihihihihihihihihihi....

ko ni macam expert je area shah alam??? dok situ ka???

Naz said...

lg selesa pakai jamban petronas. depa jg bersih. aku hari2 lalu Shah alam. naper? perlukan tourist guide?

FiNa said...

erm....
bole gak...
tapi masalah la...
kan skrang ni tengah kegawatan ekonomi....
camne aku nak bayo ko....
hihihihi.....
kalo percume takpe gak.....

(^0^)

Naz said...

percuma ?? nanti aku pikir 14ratos kali dulu. tunggu yer... :p

FiNa said...

wo.....
ok...
tapi ko kne makesure, ko kire tu betul2...
karang terlebih 14ratos kali, susah plak...
takpe2... aku tunggu jawapan hang...
hehehhe....
selamat menjawab tag...
(^-^)

Naz said...

lg 69 tahun lg baru habis kira. lambat lg tu...

kalo aku senang baru aku jawab tag tu... ni Man la punyer angkara ni...

FiNa said...

hahhaha... btol3..
memang susah nak jawab tag panjang melebar tu...
kalo man tu nak jawab memang ar senag..
die kan selalu makan kerepek..
hahhahahaha...

p/s: kalo man tau kite cakap pasal die nie, mesti nanti die mengamuk lak kat blog aku...
huhuhuuuu...tak sanggup aku nak menatap warkah kerepek die...
huhuhuuuuuuu....

Naz said...

Rasanya dia x perasan kot?? wat2 tak tau jer. punya la panjang tag tu. kalo pakai smart TAG pun belum tentu boleh sampai...

FiNa said...

huhuhuhuuuu... akhirnya aku dapat gak jawab tag tu... tapi tu jawapan cukup syarat je... tak sanggup aku nak melebar- lebar.. huhuhu...
tag tu memang soalan yang hot... dekat2 hangit pon ade... habis segala rahsia aku terdedah kat situ... soalan macam interview nak cari calon menantu je...
ko jangan lupe jawab lak tag tu...

kalo man tak perasan takpe... kalo die perasan abisle... memang nak sempot aku menjawab komen2 die.... huhuhuuuu....

Naz said...

wuih... da jawab???

FiNa said...

dah jawab.... ko jangan lupe jawab ek....

Naz said...

tengok la... skrg ada bz sket... kalo pree, no hal punyer..

FiNa said...

ala... ape susah, ko copy paste je man punyer tu.... hahaha...

Naz said...

ish.. nnti kena saman dng Man...

FiNa said...

ala... man kan baek... die mesti kasi punye... ko tak ingat ke pasal moto dlu? moto die, moto ko gak... tag die, tag ko gak... hahahaha...

Naz said...

betul gak kan?? nnti kalo aku x tau nak jawab, aku maen copy jer lah korang punyer... hahaha...

FiNa said...

korang??? aku punyer tak termasuk ar... man punyer je...

Naz said...

aik?? ada lg? ingatkan dah naik flight... iyer, ko punyer pun aku copy nanti... hehehe...