Wednesday, March 25, 2009

Assalamualaikum...

Sebelum memulakan bicara, saya ingin memohon jutaan maaf di atas segala ucapan yang akan saya sampaikan...Berkemungkinan besar saya tidak akan membuka blog saya dalam tempoh yang lama. Hal ini demikian kerana saya akan dihimpit kesibukan bermula lampiran ini diterbitkan.Oleh yang demikian, saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada rakan blog sekalian di atas perhatian anda terhadap blog ini.

Namun, sekiranya anda ingin menyampaikan sebarang komen atau sebagainya, amat dialu-alukan.Secara jujurnya, blogging adalah perkara yang paling saya gemari. Dan kerana itu, hati terasa berat untuk meninggalkan blog ini, apatah lagi dalam tempoh yang lama.

Saya berharap, rakan blog sekalian akan terus berkecimpung dalam dunia blog ini untuk menyampaikan idea- idea membina dan berkongsi cerita sebagai panduan hidup dan keperluan masa hadapan untuk kepentingan kita bersama.

Akhir kata, selamat berkongsi idea dan membagunkan blog demi negara yang tercinta.

Wassalam...
FiNa

14 comments:

Naz said...

Fina.. ko sibuk dng study atau kerja? atau ko nak kawen?... huhuhu... sedey la kalo ko x der. kurang sorang lg member aku. kalo ko online nanti, jng luper singgah blog aku. ko nak menghilangkan diri dr dunia maya ni dlm tempoh berapa lama? agak2 berapa bulan.. tahun atau dekad?? berapa bnyk tanya da??? anyway, apa2 yg ko buat, aku doakan semoga suksess... :)

FiNa said...

naz,
aku sibuk dengan study...
jangan la sedeyh... aku pon sedeh gak...
bukan senang nak jumpe kawan macam ko naz...
sporting... manje.... taktau malu... pandai mengutuk... bukan senang bro....

insyaAllah aku akn sentiasa perhatikan perkembangan ko dati jauh... ko jaga blog ko elok2 tau... jaga gak otromen ko tu...

satu hari nanti kalo aku da ghaib terus, jangan ko lupe jaga baik2 blog aku ni... karang kalo ade perosak, terus ko repot polis tau... huhuhuhuuuuuuu....

thanks alot 4 ur pray...

semoga ko bahagia lepas ni, ang ko cari la teman idop yang baek tau... aku doakan ko bahagia gak...

naz, aku rase berat sangat nak pegi... aku mesti rindu kat k yang sengal nieh...

untuk terakhir kalinya naz, jangan nakal2 erk....

=,D

Naz said...

hai... pesal mlm ni ni sedey sangat. kalo aku pompuan compom aku dah nangis sampai bengkak mata.... ish.. dah nak blah pun ko nak kutuk2 aku yer... waa.... lg sedey...

kalo ko kat sana, jng luper solat subuh, zohor, asar, maghrib, isyak dan solat2 sunat yg laen. time bulan ramadhan,jng tinggal poser kecuali 'tuut'. kalo ada duit lebih2 tu g la buat haji atau umrah. almaklumlah dah dekat ngan mekah. pas tu jng lupa bayar zakat... ish... x payah pesal ko x wajib bayo. baca quran banyak2.

kalo ko tersangkut dng pak arab, jng lupa aku dan juger Man kat sini. maklumlah ko ni manis macam air tebu terlebih gula.... time aku tekan 'publish' mungkin ko on the way nak ke sana. naik kapal terobang lg. naper ko tak beli tiket lebih?. bole aku join sekali...

nnti online,jng luper balas komen aku ni... blog ni aku akan jengok2 mcm aku jengok2 jiran sebelah rumah aku tu. hmmm... tu jelah. selamat terbang dan selamat sampai ke sana... amin...

hysMan.. said...

Finaaaaaaaa.....
gud kuck sis..
belajo bebaik...
teruskan kemanisan sporting ko tu ye..
aku doakan semoga ko success sis..
:)
lepas ni sunyi la blog aku..
:(

FiNa said...

assalamualaikum....

wahai rakan2 ku sekalian, adussss korang ni... korang tak paham rupenyer ape yang aku cube ntuk sampaikan....

aku kate aku bizy, tapi aku blom lagi fly lar... pe lar korang ni, macam nak aku g cepat2 jer...

aku bizy nak siapkan segala dokumen aku yang di perlukan untuk kesana...

lagi satu, aku cakap insyaAllah je, bukan confirm ka cik abang2 sekalian...
(kali ni baru aku ingat korang sebenarnya lebih tu dari aku...sory sebab slalu kuang ajo dgn korang ek...)

tapi sebenarnye, jauh di sudut hati, aku taknak g egypt tu... bukan ape, macam naz cakap dlu tu, aku more to engnering kan... aku pon tak tau betul ke keputusan yang aku buat ni.... so aku rase minat aku dah bercanggah kat sini... hissh... camne ni...

insyaAllah, aku akan sentiase perhatikan perkembangan industri blog kite ni... cume, aku takkan sempat unuk balas semua komen lar...

man, thanks 4 da bday wish... aku terharu... sob sob sob... huhuhu...

korang pon keje elok2 taw.. karang kalo korang da berjaya, jangan lupe mention nama aku ble ade interview ek... hmmmm...

sory ar... aku dah takde mood nak buat lawak kalini..

papepon, aku akn sentiasa ridukan krepek hancor korang...

wassalam....

=,D

Naz said...

ooo... ingatkan ko dah selamat sampai sana. mati2 aku 'tipah trtipu'... hehehe... ko pilih lah pilihan yg bijaksana. aku tau ko cenderung kpd engineering... tp, semua terpulang pd ko pesal ko yg akan study mender tu. :)

hysMan.. said...

Fina,
kat sini pon bayak ape course engineering..
u kat sini pon takde tolok tandingnya..
takyah ler blajo jejauh..
abeskn duit je..
hehee...
ko nak amek eng. ape???
civil??mecha??lektrik??chemical??
pape laa..yg pnting org lua pon dtg negara kita masuk u negara kita..hmm...
tapi up tu u la sis..
jaga diri bebaik..ingat ape yg abg Naz tu pesan,komplit..
:p
yg penting jgn tinggal solat..
nakal,nakal jugak tapi pada Dia jgn lupa..oraitt..
nnt da nak naik flight jgn lupe inform kitorang..
nak kawen dgn pak arab pon jgn lupe jempot kitorang..
hahaa...
aku pon rindu kat kepek pelbagai rasa ko wahai Fina albuQaqi..
cheer!!
good luck..
:p

FiNa said...

man, aku pg mesir bukan amik engineering la... aku kat sane amik medic...

kalo aku nak amik engineering, baek aku amik kat Malaysia tercinta ni je... tapi, kalo aku nak amik madic kat malaysia, aku tak layak... almaklumla... malaysia high demand kalo nak amik medic... SPM aku hampeh la bro...
Tapi kalo kat egypt, at least 4B in 5 top important subjects da bleh amik medic.. tu aku teruje tu... ni yang buat aku pening kple... hadush...

walaupon minat aku pada engnring, tp cita2 aku n my fmly pada medic...

tapi nasihat ko tu, ko jangan riso, aku akan pertimbangkan...

TQ....

jangan nakal2 ek korang....

hysMan.. said...

1st of all,aku nak habak..
blajak ape yg hang minat..
jgn ikot kate family..
akan datang kita sendiri yg nyesal buang masa je..
klu minat eng. truskan dlu..
tapi terpulang le ye..
hehee...

Naz said...

yup.. yg nak blaja ialah ko. dan yang nak mengadap exam pun ko jugak... dan nak kerja nanti pun ko jugak.. tepuk dada tanya iman tanya minda...

FiNa said...

huhuhuuuu.... korang ni btol2 bet aku terharu la bro...

by the way, aku nak cakap ni... huhuhu

aku da solat khifzi mlm td...

huhuhuuhuuuu....

memang mendebarkan la keputusan dy,...
takut aku...

sebelum tu, aku nak cakap kat korang, aku bersyukur sangat dapat rakan blog cam korang...

atas nasihat korang ni, aku dah decide, aku nak truskan plajaran aku...
kat malaysia...

stlah aku pker2 msak2, memang ade betulnye cakap korang tu, dari aku buang duit simpanan aku ntok blaja kat sane, baek aku spend duit2 simpanan aku tu untuk kawen nanti ke...(cheh, statement poyo jer... hahhaaha..) tapi, tu jauh lagi nak dipikirkan...

thannks alot korang...

tak tau camne nak balas budi kalian... huhuuhuhhuuu...

jauh di sudut hati aku, aku harap sangat2 kputusan ayang aku buat ni betul untuk mase depan aku dan family aku...
aminnnnn....!

aku takkan lupe jase2 baik korang kat aku...
aku pon takkan lupe krepek2 hangos yang korang tujukan khas untuk aku tu... huhuhu....

tapi, walupon aku tak jadi g egypt, aku harap korang akan paham kesibukan yang melanda aku sebagai budak spm leaver ni ek.... huhuuhuhu.....

pamjang gak aku punyer krepek kali ni... hope korang cukup nafas nak baca...



jangan nakal2 ek korang.... ngee...

(^-^)

~ h a n i m h u s i n ~ said...

eppy weekend dear~

Naz said...

yeah!! pilihan yg tepat. :)

hysMan.. said...

anda di tag oleh aku..lanjutan dr tag abang anda Naz..
hehee..