Wednesday, April 29, 2009

Michael Jackson masuk Islam???


MICHAEL JACKSON has become a Muslim - and changed his name to Mikaeel.


The skint superstar, 50, donned Islamic garb to pledge allegiance to the Koran in a ceremony at a pal's mansion in Los Angeles, The Sun can reveal.


Jacko sat on the floor wearing a tiny hat after an Imam was summoned to officiate - days before the singer is due to appear at London's High Court where he is being sued by an Arab sheik.


A source told last night how Jacko, brought up as a Jehovah's Witness, decided to convert as he used a studio at the home of his chum to record a new album.


The star - whose hits include The Way You Make Me Feel - was spotted looking "a bit down" by a producer and a songwriter who had both embraced Islam.




FiNa: harap2, beliau dapat menghargai agama suci ni...

Sumber: Internet


(^-^)

33 comments:

Naz said...

rasanya dia dah lama convert la Fina..

(kalo kat kg org panggil dia Mat Jasin) hahaha...

FiNa said...

yke???
ntah...
tak tau...
ade org tanye, so aku masukkan la
n3 ni...
huhuuuuu

kat kg???
jasin tu kan kat mlka??
oye...
ko kan org mlka...
bru aku igt...
huhuu
so, ko pon bole la di panggil mat melaka..
heheheh

Naz said...

oo ye ker? saper yg tanya tu. La Toya Jackson ker? hahaha...

Loyar buruk hang ni. aku ni mix la. org Mlaka boleh, org Selangor pun boleh. pilih jer mana 1 yg berkenan..

FiNa said...

ha???
aku tak paham...
ko org mlke, tp mix???
ko lahir kat mlake, tp darah tumpah kat selangor ek???
eh???
yeke???

hysMan.. said...

yg sebenarnya Fina, Naz ni mix dgn suku kaum kat Zimbabwe tapi dok menetap kat Melaka bila perang dunia ke-2..setiba kat Melaka dia nak carik perlindungan kat Selangor..jauh die merantau..
kesian kat die..
itu semangat org melayu...
hmm..tapi klu begitu ceritanya,berapakah umo Naz?? dan bagaimana kulitnya tidak seperti org Zimbabwe?? itu rahsia kerajaan..tol tak Naz??
hahaa..
takpe Naz,aku back up ko..
hehe...

FiNa said...

heleh...
yela... eh???
aah la man, aku baru teringat naz datang dri zimbabwe...
eh??
tapi bukan die da penah kawen ke dgn minah zimbabwe kat sane???

btol kan man???
btol kan??

Naz said...

Fina..
mcm tu la sejarah aku, mcm Man taip tu walaupun langsung x kena. hahaha... bukan aku yg kawen ngan org zimbabwe, tp jiran 3 buah rumah aku. lauk org kawennya perghh... x dpt digambarkn...

Naz said...

Man..
mana ko tahu sejarah aku ha?? puas aku sembunyikan dr pengetahuan umum. ish.. x boleh jadi ni. nnti aku ubah identiti aku jadi individu lain termasuk cap jari dan corak retina mata... ;p

hysMan.. said...

mengikut fakta yg aku tau,die mmg da kawen dgn org sana..
ade 3madu kat sana..bininya pertama kena kidnap dgn bob marley,bini yg kedua jatuh longkang kat las vegas dan bini yg ketiga terhempap gajah afrika..
dasat sejarah idupnya..kasihannnn..

--> Naz,
kita kecik2 kita maen belon aca sama2 kat zimbabwe,hang tak ingat kaa??adoii..
penat dok aku menyelami salahsilah sejarah hidup ko sampai katam..ini balasan ko terhadap kawan ko ini..huhu..

ko nak jadi mcm matt demon dlm cite bounce tu kaa??gempaq siuttt..
nak itottt!!!!
hehee..

Fina,jgn nakal2 ye..
:p

FiNa said...

adusssss...
kcian nyer aku mengenangkan nasib naz yg malang tu...

naz, 3 madu yg man cakap tu, manis2 ke, pahit2??
(ke masam2???)
hehehehe...

man, ko selami hidup naz sampai katam tu, ko ade tak jumpe name2 seperti aunty hysmahani dan akak nazarina??

naz, walaupon ko akan ubah cap jari and corak retina mata ko tu, tapi batang hidong mu tetap akan menjadi pojaan hati ku...
CUTTTTTTTT!!!
skrip mane aku cilok ni???

hysMan.. said...

kesian kan..so pity of him..
aku turut menangis teresak2 mengenangkan nasib sorang kawan aku nih..sob..sob..

Fina,hang boleh imagine klu org belah2 benua zimbabwe tu camne baunya??hihikkk....tapi Naz wangi woo...bau mcm wangi bunga bakawali..wangi sangat..tapi plus takootttt!!!hehe..

aku da selidik,mmg ade nama2 tersebut dlm salasilah keluarganya..FYI, Naz n Nazarina ni 2org pemilik mutlak kereta Naza..kaya woo...aku as kawan pon turut tumpang berbangga..
heee..

--> Naz
Fina da menjadikan lobang idungmu menjadi pooojaaan hati die sampai bila2..abeh la nnt idungmu itu jadi kembang semangkuk..
hahaa..

Naz said...

Man..
iyer.. aku masih ingat kenangan kita time maen2 belon tu... hahahaha...

lobang idung jer? naper x hasil galiannya skali? hahahaha....

Naz said...

Fina..
ohh.. madu tu pedas... nak rasa Fina??

aunty hysmahani dan akak nazarina? woo.. dasat woo depa tu. nak wat family angkat ker???

batang idungku kenapa? cute sngt ker?? hahaha....

FiNa said...

haah la naz.. cute sgt..
kalh man tu..

alamak, hidung yang tadinye cute da kembang la plak..
dah tak cute da..

=P

hysMan.. said...

hang jgn compare aku dgn Naz mmg aku kalah Fina..
idung Naz kombang takpe jgn kembang punggung udah la ye!!!
nak carik saiz satu masalah yg beso pada dia..
hgee

Naz said...

Fina.. oksigen kat area tmpat aku dah habis kena sedut masuk dlm lubang hidung aku. kombang dah nie.. hahahaha...

Man.. ala, rendah2 diri pulak. kan ko ni model iklan sabun cap 999. hensem tu... punggung aku dah over size. kena pakai saiz xxl kids kategory.. hahaha...

FiNa said...

eleeeeeeeeeeeeeeeh!! poyo!!!

jom buat pertandingan spe paling cute lak..

pastinyer aku terpaksa mengaku kalah awal2 dgn naz n man nieh...

Naz said...

poyo ker? hahaha... yoyo tu aderlah...

ish.. aku yg terpaksa mengaku kalah pesal ko tu cute...

FiNa said...

maseyh!!
dok eh!!
aku tak la cute macam man tu.. hehehe..
ko jangan ar mengaku kalah awal2...
takpe2, aku beckup ko!!!!

jom kita tentang man habis2an!!!
ngeh3..

hysMan.. said...

aku sedar diriku bukan sempurna..
antara kalian,teman paling mundur..
usahkan kalian bertikam lidah karena memikirin sape yg paling cute..
sesungguhnya berok kat utan lagi cute..hehe..

alaa...aku bagi la rank..
1st. ranking Fina & Mr.Naz..
2nd. and last goes to hysMan..
:)

Naz said...

hahahaha.. siap ada ranking tu... kalo menang dapat hadiah rumah bunglow, best gak kan???

FiNa said...

huhuu... nape 1st tu ade aku n naz???

abis, adiah tu takkan nak kongsi kot??

ke ko nak duplicate??

ngehngehngeh...

Naz said...

Fina, kita bermadu la... kena kongsi hadiah.. hahahaha... Man ni dah terlebih hensem, x sesuai dng kategori kita ni... hehehe..

FiNa said...

bermadu??? ape maksudner??
hahaha...
man da tlbih hensom???
abis kalo da ensem sangat, kite kawenkan die dgan kak myna la... tak pon dgn kak anem... jom!

Naz said...

ala.. senang2 kawen kan saja Man dng ko.. lg senang :)

FiNa said...

dia larik la jawabnyer....

Naz said...

mana ko tau dia lari? pernah ko tanya dia ker?

FiNa said...

ala.. takyah tanya pon aku tau...

Naz said...

tu la ko, x brani nak tanya dia. nnti aku tanya kat dia nak??

FiNa said...

kalo ko nak tanya, ko tanya bagi pihak ko da la.. aku tak terlibat..
hehehe

Naz said...

aku bukan gay. x per, lambat laun Man akan baca komen2 kita ni... hahaha...

FiNa said...

aku rase die tak bace kot.. senyap jer..

Naz said...

dia senyap2 ubi tu.. tunggu ajer la bunyi dari Man nanti... hahahaha...