Wednesday, September 30, 2009

Selamat Hari Raya, Gud Luck at Egypt my friends...


Assalamualaikum...
Selamat Hari Raya..
Maaf Zahir Batin...
sorry la kawan2.. aku tau mungkin aku dah terlewat untuk wish raye.. tapi, raye sebulan kan???
hehee....

aku ade banyak benda nak cakap.. tapi, aku asyik takde mase je..
yela, kat kolej wifi tak sampai atas. ni pon malam ni tetibe je ade... tapi, slack la sebab malam ni aku kene study kimia sebab esok ade quiz kimia.. hehehe.. nasib baik electrochemistry je, bole la jugak kawttim2 dgn soklan sebab da blaja time spm dlu... huhuhu

aku sedih....
sebab kawan2 aku yg pegi mesir da bertolak hari isnin aritu...
smlam dapat msg dari azim,
"Salam.. alhamdulillah, i've just arrived at egypt."
huhu.. trus sedih.. aku takkan dapat lagi jumpa dia dalam 6 tahun.. itupun kalau aku tak lost contact dgn bdk2 yg fly ke mesir tu dalam tempoh tu... oye, salah sorang member blog kite, nuha munirah pon da sampai kat egypt insyaAllah...

aku sedih...
sebab aku rasa bersalah sangat sangat sangat sangat sangat...
aku mungkin dah kecewakan seseorang yang aku sayangi.. tapi, sumpah, aku takde niat nak buat dia kecewa... aku buat demi kebaikan kami bersama, demi rasa sayang aku, dan yang paling penting, demi mencari keredaan-Nya... walaupun aku rasa bersalah, aku tak menyesal. aku tak kisah kawan-kawan nak kata aku bodoh sebab buat semua ni, tapi aku dah fikir, mungkin ini adalah yang terbaik... Kerana, cinta Allah adalah yang teragung berbanding cinta dunia..

Sebagai manusia yang takkan terlepas dari kesilapan, kepada si dia, aku minta maaf, dari hujung rambut ke hujung kaki, dari segi zahir mahupun batin. Kegembiraan atau kesedihan yang pernah aku hulurkan, aku mohon maaf dan aku relakan segalanya yang pernah berlaku.Segala kenangan yang melekat di kotak fikiranku, takkan ku buang sampai bila-bila, insyaAllah...

kepada rakan2 yang turut memberi sokongan kepadaku atas keputusan yang kubuat, ku ucapkan ribuan terima kasih. Semoga ukhuwah persahabatan kita kan berpanjangan hingga ke akhir usia...

"Carilah hikmah dalam setiap ketentuan Allah, supaya timbul rasa kesabaran dan kesyukuran, setiap yang payah itu pasti ada kesenangan, setiap kesabaran itu pasti ada ganjaran. Jika sesuatu itu ditakdirkan untuk kita, tiada siapa yang boleh beri halangan. Namun jika sesuatu itu bukan ditakdirkan unutk kita, pasti takkan dapat walaupun sudah ada dalam genggaman." Maka, setelah berusaha ke jalan-Nya, berdoalah agar dipermudahkan, dan bertawakallah...

Astaghfirullahalazim..
Ya Allah.. jika inilah yang terbaik buat kami berdua, Kau permudahkanlah urusan kami. Jika keputusan ini adalah salah, Kau tunjukkanlah jalan untuk kami perbetulkannya. Ya Allah, sesungguhnya kami insan yang lemah, yang cetek ilmu, yang kerdil dan hina.. maka Kau berilah kami hidayah,agar kami menjadi insan yang soleh dan solehah dan hidup kami diberkati-Mu di dunia dan akhirat... Amin ya Rabbal'alamin...

kawan-kawan, terima kasih kerana membaca luahan hati ni... sebarang pendapat, amatlah aku alu-alukan... sampai disini sahaja, semoga kita akan bertemu di lain masa, InsyaAllah..
Assalamualaikum...

8 comments:

bUaL kEnTaNg said...

dak Fina raye mmg sebulan tp bg sape yg tak cukup pose tak buleh raye sebulan beb..klu pose pn yang yuk asik bukak periuk takde makne raya bg depa..klu tak caya gi tnya ustaz..hehe

aritu ko nk further ke mesir..awatnyer ko tak gi??ape yg kurang?? aku pon jeles nengok org gi obersi..hmm..sama2 la kita berdoa,tak menuntut ilmu kita melancong ehee..

aku doakan yg terbaek utkl 'kamu' dan 'dia'.. hehe.. juz go wif da flow maaa..

SALAM LEBARAN dak Fina..
Maaf Zahir,batin mau kaa??hehe

FiNa said...
This comment has been removed by the author.
FiNa said...

eeleh!!!
aku blasah kang man nieh!!
main tuka2 nama lak...
mentang2 la aku da lme tak msuk blog ni... sengal!!!!

FiNa said...

ooo... aku tak g mesir sbb, erm.. taktaw nak cakap.. follow da flow kot.. huhu... ntah, naluri aku nak aku kat sini je.. takpe.. rezeki ade di mna2...

man, awat tuka name? gambar pon, isy3...

Naz said...

maknanya ada bloggers kita dah selamat smpai ke sana. kalo ko join, sure ko pun dah smpai kan Fina... sedih gak n3 ko ni. blog, tempat meluahkan perasaan... ;)

hahahaha... ko pun terkena dng Man. hahahaha... memang gila kentang sungguh....

SELAMAT HARI RAYER...
MAAF ZAHIR... :P

FiNa said...

naz,
aku tak pegi sbb aku bukan minat medic pon..


dimanakah hilangnya senyuman hysman apabila dy asyik berbual pasal kentang sajer??

Naz said...

punyalah havoc masa memula ko ckp nak g mesir dulu.. hahahahaha... last2 study kat Penang juger... bagus2... hehehehe...

bual kentang la lg best. bileh kita menggoreng kentang dibuat kerepek kentang.... hahahaha...

Anonymous said...

terima kasih krn segalanya... mungkin itu yg terbaik utk awk... kita hny memohon petunjuk dan hidayah daripadaNya... semoga awk berbahagia dan berjaya dalm pencarian awk...~winner or loser...