Sunday, September 6, 2009

Hikayat sekeping hati


Assalamualaikum...
Malam ni, aku nak berputis la.. boleh tak kawan-kawan? boleh la ye... terima kasih.

jangan terlalu formal... ye, seperti yang korang tau, aku memang lemah untuk menulis sesuatu yang formal ni. nak tulis karangan untuk SPM pon tak lepas lagi, walaupun aku dah agak lama melepasi SPM nieh... (ceh! dasar fina menuntut ilmu untuk periksa saje!) k.. stop merepek!
sekarang aku tengah memikirkan idea sambil makan kerepek(siyes) mybe untuk mendapatkan idea..
esok cuti... nuzul quran... Selamat menyambut nuzul Quran ye kawan2.... cuti lagi... adeh... walaupon aku suke cuti ni, tapi kadang-kadang aku bengang dengan diri sendiri.. sebab pe? sebab bile aku cuti, buku tak tengok langsung. Buku nota (notebook<-- lappy) tengok la... padahal, minggu ni aku banyak test woo.. memang la sengal aku nieh.. ni la akibatnya kalau laptop mendapat kemudahan WiFi.. huhu.. aku pon dibuai kesengalan..
ok, aku da dapat idea da nak cerita pasal pe.. lawak.. huhu.. nak buat lawak pe erk?
urm.. sorry la kalu penah dengar erk...

Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab
exclusive lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym,
tiba-tiba kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut.
Seorang lelaki menjawap panggilan itu dan terjadilah perbualan
seperti berikut . .

"Hello?"

"Abang, nie sayang nie,"
"emmm . . "
"Abang masih ada di kelab lagi ke? "
"Iya."
"sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari
kelab abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru . . cantik bang,
boleh ke sayang beli?
"Berapa harga nya?"
"Cuma $1500.00 aje"
"O.K, belilah kalau memang awak dah suka sangat"
"Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah
di Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2001 . Sayang
suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya
dan dia setuju nak bagi good price . . lagipun elok juga kita tukarkan
dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu. ."
"Berapa harga yang dia bagi?"
"Cuma $280,000 ..."
"O.k tapi pastikan harga tu dah on the road."
"Great!, before we hang up, ada satu perkara lagi..."
"Apa?"

"Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang
dan....pagi tadi sayang singgah dipejabat ejen hartanah dan sayang
dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu, sekarang nie untuk
dijual!!"
"Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada
taman orkid kat belakang , berhadapan dengan pantai tu.. cantik kan bang"
" Berapa harga yang mereka minta?"

" Cuma $740,000... o.k kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita
boleh cover harga tu. "
"Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli,
tapi cuba dapatkan harga $700,000. OK?"

"OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!!
I Love You !!!"
"Bye... I Love you too . . "

Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone . . .sambil
mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang
ada dalam bilik tersebut:


"ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA?"

huhuuhuu.. lepastu agak2 pe jadi erk?? huhu...

6 comments:

ayisy said...

adeh.. sakit sape dpt isteri camtu. aku kalau jutawan pun boleh pengsan... hahaha.

Farhana said...

Fina.. Laaaa.. Yg akak tepon tu bukan suami akak ke???? Abes laaa sume akak dah beli.. Kah kah kah.. =p

Kalau ler ader suami macam tu.. Ish3.. Tak tau nak kate pe dik fina oiii.. Huhu.. Makan pasir jek laa hari2 kalo bgini blanjenye.. Hahahaha.. =p

FiNa said...

ayisy...
ok pe isteri camtu..
at least dy mintak izin dlu.. klu tak mintak izin trus mengikis lagi la hancusss.. hahaha



kak farhana,
bukan le suami die tuh.. ntah mamat mane ntah..
kalu suami die da balik uamh, bukan setakat hp ilang, harta pon ilang...
kalu dy jadi si isteri tu, s=mesti bahagia.. hahaha

Naz said...

hati lembu sekilo....

FiNa said...

naz,
amenda hati lembu skilo plak nieh?

Naz said...

sekeping hati lembu...