Wednesday, October 14, 2009

tika kemalasan menghimpit diri...

argh!!!

hari ni hari .... khamis, pagi... jam menunjukkan pukul 3.40am... hahhahaha.. burung hantu pon tak mcm aku.. hahha.. kerana aku adalah aku yang sebenar-benarnya.... fina, stop merepeeek! hahahahahaha

pada malam.. eh silap! pagi yang sunyi ini... aku ingin bercerita.. hohohoho... certe pe? crite hantu kah??? tak3... aku nak certe pasal lagu UiTM... tapi lagu ni kat UiTM P.Pinang je kedengaran.. UiTM lain kwn aku kate takdepon org2 sane nyanyikan lagu ni... ke, aku yg tersilap info?

lagu ni, kitorang akan nyanyikan semasa berbaris sebelum aktiviti kokurikulum.. tapi tak tau la unit uniform lain buat ke tak, tapi kitorang, Kesatria Negara UiTM kene nyanyi lagu ni.. almaklumlah, unit beruniform kesayangan UiTM la katakan.. hehehe.. btol ke? hhuuhuhu..

semalam, aku ade Test Kokurikulum ni. so, oleh kerana takut ade plak soalan mengejut suruh tulis lirik lagu ni, akupon mulalah menghafalkan lagu ni. (oi fina... dah nak habis semester pon tak hafal2 lagi ke dak fina oi?) ala... mase minggu orientasi dulu kan, aku bizi dgn latihan sketsa utk majlis penutup minggu orientasi tu...mane la sempat nak menghafalkan lagu ni.. budak2 yang tak terlibat mesti dah hafal punyer... huhu

Dalam menghafal tu, tetibe terasa nak menghayati plak lagu ni kan.. huhu... yela, lagu ni patriotik sungguh terhadap perjuangan hak bumiputra di Malaysia ni.. yela, kalau bukan kita yang mempertahankan hak ni, takkan nak mengharapkan orang lain kan?! huhu.. cam tercampur unsur politik je? yeke? ntah.. aku masih mentah dalam dunia politik ni. tapi,aku nak gtaw kat sni, ni takde niat masukkan unsur politik taw....!

mari kita sama2 menghayati lirik lagu ni. Kalau korang nak nyanyikan lagu ni, kene buat suara ala-ala suprano taw!
....................................................................................................


gambar rakan2 perempuan sekelas aku didepan board uitm.. capap! aku? macam biasa, mesti la jagi tukang tangkap gambar.. huhuhu.. nasib2...


lirik: Wawasan Setia

Bersatu kita warga Uitm
kita bangsa berjasa
taat dan setiaku untuk negara
penuh semangat waja...

Kita... jangan mudah terlupa pengorbanan perjuangan anak bangsa
Kita... jangan mudah terleka kemajuan keamanan yang ada
Kita... berterimakasih pada pemimpin-pemimpin negara
Kita... rasa penuh bersyukur kerahmatan kemuliaan dari-Nya

Kamilah pendukung pewaris bangsa
Kamilah pendaulat bangsa Malaysia
Kamilah warga berwawasan
Untuk..... Negaraku....
..............................................................................................

Last2, takde langsung keluar soalan tu.. hahaha.. takpe2, bekalan untuk 5 semester lagi, insyaAllah... ok.. tu je untuk post kalini... aku kene tidur ni, esok ade klas lagi ni... huhuuhu... cuak plak kalau aku ngantuk mase klas.. dah nak final exam plak tu... huhuhu...

ok... aku undurkan diri k...

wassalam....

~FiNa~

10 comments:

sayalahfaizul said...

study kat UITM penang ke? saye pegi baru2 ni mase nasyid. wakil UM. tapi kalah...

najlaa lurve fairytale said...

HEY, FINA!!!

hahahaha..
1st skali, lagu uitm 2,
bkn uitm penang je..
induk pon(shah alam)~ hak3 nyanyi skali ngan VC tu...
lirik ko salah la....
aku ade lagu tu kt mp3, cbe dgr lelok..
hak3..
miss u dear~
npe gmbr ko xde????? huaaaa~

FiNa said...

faizul,
yups, study kat uitm penang...
yeke???????? nape takgtau awl2 awk datang??? ala... tapi kalau awak tgau pon, sy takdapat nak jumpe awk la.. sebab saya pergi kem kepimpinan Kesatria Negara la... huhuuhu.. takde rezeki la.. nak buat camne... huuhu


ummie,
oo.. kat induk pon ade erk? oo... lect aku ckp, lagu ni baru kot, sbb die sendiri pon tak penah dgr lagu ni.. so, sbb tu la aku buat andaian merapu tu.. huhuhu... btw, ko camne kat sane? best? pe kabo? da dapat pakwe? heheheheee

yeke? salah erk? huhu.. aku copy je dari kawan aku.. huhu.. aah, tak perasan lak salah lirik.. hehehe..
aku pon ade jugak lagu wawasan setia dalam fon aku, siap buat alarm lagi taw! siyessss!
ummie, awat hang tak tinggalkan link? aku takleh nak follow blog ko.. huhuhuhuu
rindoo kamoo jugers.. love you too.. hhuuhu.. bile nak buat renion erk?

Naz said...

aku pun dah lupa lagu ni.. rasa mcm x pernah nyanyi jer... hehehee....

aku selalu ngantuk dlm kelas. tp aku duk kat area2 tepi dinding, so lect x prasan sngt... ahaks...

FiNa said...

naz, aku da cakap da, zaman ko dlu mane ader...

o.. aku slalu ngantok.. tapi tak penah lak tido...camne nak tido klu dok dpn lectrr kan...

Naz said...

tau.. sajer jer... hahahaha...

bagus btul ko ni Fina. duk dpn lect. kalo aku, jng harapla nak duk depan. paling depan pun, row yg ke 3. itupun duk kat paling tepi... ahaks...

FiNa said...

ish... camne nak bodek lect camtu?

Naz said...

aku bodek cara aku. x maen la duk2 dpan...

FiNa said...

eleh............ poyo la naz..

btw, nama bdk2 kene bar da kluar.. hehehee

Naz said...

eleh.. ko jeles la tu.. hahahaha...

naper budak2 tu kena bar? ada kaitan dng bar code ker?? ahaks...