Wednesday, October 21, 2009

Majlis Penutupan Unit Kesatria Negara Semester 2009/2010

Assalamualaikum... Harini diadakan Majlis Penutupan Kor Kesatria UiTMPP. Jelas di wajah masing2 kegembiraan melepasi ujian dan dugaan yang sering menghimpit rohani dan jasmani yang diadakan pada setiap petang Rabu. Petang ini, berakhirlah aktiviti Unit beruniform Kesatria Negara bagi pelatih2 kor semester 1 tahun 2009.


Berikut merupakan antara aktiviti yang dijalankan petang ni... tapi ni serba ringkas la mengikut daya ingatan aku.


  • Kehadiran para Komander, pelatih, jurulatih dan VIP.
  • Ucapan pembukaan majlis yang dipengerusikan oleh Komander Bunyamin dan Komander Hayati. (ingat beb!)
  • Bacaan Doa (tak perasan sape yang bace. power spek tak cukup tinggi)
  • Ucapan (xtau.dengar je. tak nampak orang)
  • Gempur Kesatria
  • Penyampaian anugerah kepada para pelatih dan komander cemerlang.
  • Penyampaian cenderahati kepada VIP
  • Sesi mengambil kedatangan pelatih
  • Jamuan ringan

Tahniah kepada para penerima anugerah.

Di sini ade la jugak beberapa gambar yang sempat diambil bersempena hari terakhir kami memakai T-shirt Kesatria.hehehe...

Beratur mengambil makanan

Posing semasa beratur panjang. jangan tension2!!!

Sesi mengambil kedatangan.

Komander2 yang bertanggungjawab mengagihkan makanan kepada pelatih2. Sabo jo la eh, komander2.... budak2 tu kelaparan tu.. Perkenalkan, yang depan sekali ni namanya Komander Bunyamin.

Setelah mengambil makanan, marilah makan di mana2 tempat yang dikehendaki. lokasi: depan Pusat Islam.
Kakak2 senior yang tidak ketinggalan menjayakan aktiviti perbarisan mengambil makanan. Sekadar hiasan. Hek3.... =D

Gelagat Komander2 kite..

Ha.. ni pulak perbarisan pelatih2 lelaki semasa mengambil makanan. Kelihatan juge komander dan jurulatih sedang merencanakan sesuatu di situ.. huhuhu... Buat pe tu....?


Ha... tu la antara foto2 yang sempat diambil.

Ucapan khas buat komander2...

  • Terima kasih kerana bersabar dengan kerenah kami sepanjang semester ini.
  • Terima kasih kerana sanggup bersusah payah melatih kami supaya lebih berdisiplin dan berdedikasi.
  • Terima Kasih diatas kesanggupan berteriak demi meng'command' kami, termasuklah berteriak "Yang belakang tu! cepatla!!! Dahlah lambat berlenggang pulak!" dikala kami lambat sampai ke padang kawad... (attention: aku tak pernah lambat k... ni bagi pihak pelatih lain. Siyes!!!)
  • Terima kasih kerana menjaga kebajikan kami semasa dalam tempoh hari kokurikulum, termasuklah semasa Kem Kesatria kat Perak tempoh hari. (saye join taw!)
  • Lagi pe erk? erm... berjuta terima kasih diucapkan. Mekaseyh!!!!
  • Khas untuk Komander Platun A4, Komander Hakim, sila baca semula ucapan ini bagi menunjukkan betapa berterima kasihnnye saye kpd komander. huhuhu... (ape punyer ucapan daa dak Fina ooiii...)

ok, sampai di sini sahaja... Segala kekasaran atau tersilap kata saya memohon berjuta-juta-juta-juta kemaafan.

p/s:Artikel ni takde bermaksud sindiran atau melepas kemarahan atau ape2 sahaja yang negatif k... ni ikhlas dari hati yang suci... chewah... hehehe...

Salam Perpisahan,
~FiNa~

tetibe rindu kat Kadet Remaja Sekolah skolah aku dulu.. hehee.. aku jadi Sarjan tau.. huhuhu.. hampir2 jadi staf sarjan sebenarnya....

6 comments:

Anonymous said...

salam..oit.. kakak senior 2 pn byr yuran 2 diorg mememriah kn suasana 2..

FiNa said...

anonymous,
hehehee.. aih, terasa nampak...hehehe
ala kak, bangge la tu masuk gamba die,hehehehhee

Anonymous said...

hehe.. bangga la sgt.. bkn org knl pn..

FiNa said...

eh? yeke? akak kan terkenal.. heheheee

Anonymous said...

ble mse plak akak t'knl.. lain la kalu kmplan far-e-zen 2..

FiNa said...

hehehehehe.. takpe2.. terkenal gak la sebab sebahagian dari carta organisasi far-e-zeen kan.. hehehehehehhe