Tuesday, August 31, 2010

Gathering bebuka puasa bersama classmate dan Madam Suzana.

Assalamualaikum...

Yeay! hari Jumaat ni dah boleh balik kampung. InsyaAllah malam tu bertolak dari Penang Central ke Shah Alam. Ei~~ tak sabar rasanya.. hehehe...

Walaupun aku tak dapat nak join Joegrimjoe, kak Farhana, Azrul Hisham semua buat gathering buka puasa untuk Geng Blogger (GB), aku dapat join gathering buka puasa dengan classmate yang sporting. Terima kasih daun keladi kepada Madam Suzana kerana belanje kami 3 bucket yang sangat besar. Hehehe... Walaupun ada beberapa orang yang tak dapat datang, tapi gathering tetap berjalan lancar, Alhamdulillah...

Kami berbuka puasa di KFC Jusco Seberang Perai. Mula-mula aku datang cume dekat 5, 6 orang je yang datang. Alhamdulillah, lama-lama ramai juga yang datang. Traffic jam katanya. Memang la traffic jam kalau dah pukul 7 malam tu. Standard orang nak buka puasa di Perda ni kan. Akid datang pon dah basah kuyup sebab masuk je time maghrib, hujan melanda. Allright, malas nak bercerita panjang, kita layan gambar je lah.

Sebelum berbuka puasa:


Madam Suzana yang baik hati dan Kak Zatul



Aku bersama Shark...



Yin dan Azrai dah tak sabar-sabar nak berbuka... Terliur daa...



Bergaya dulu dengan Mr Faris.



It's Finger Lickin' Good!
Nyummy!



Iklan sos cili...



Mr Partic Star! eh, Nazrin lah... Salah tengok pulak.

Apabila tiba masa berbuka:


Alhamdulillah, akhirnya tiba juga masa berbuka.



Makan, jangan tak makan!


Nyummy!



Eh, Yin yang tak berbuka puasa pon berselera juga ya...



Eh, kenapa Madam tak makan pon?




Demikianlah gambar-gambar yang ada. Kredit kepada Madam Suzana yang telah meng'upload'kan gambar-gambar tersebut.

Selepas makan dan solat maghrib, aku dan Kak Zatul membeli belah di sekitar Jusco. Ura-ura mengatakan bangunan ni dah nak ditutup akibat tanah mendap pada tapak Jusco ni. Aku pon perasan juga ada bahagian-bahagian lantai Jusco yang senget benget. Tapi menurut Kak Zatul yang sememangnyasenior ni, dah lama dah ura-ura tu.

Setelah beberapa jam bershopping, nak balik lah. Sampai je kat motor, tergelak-gelak. Hehe... rupa-rupanya helmet kami habis bertakung air. Alamak... Bila angkat je air, Brusssh... jatuh lah air tu... Orang sebelah-sebelah tergelak-gelak. Siap nak tawarkan tisu lagi sebab kesian... Huhu..

Sampai disini sahaja. Terima kasih sekali lagi kepada Madam sebab belanja kami. Jasa dan budi baikmu, insyaAllah kami kenang sampai akhir hayat. Ada masa belanja lagi ya. Hehehe...

p/s: Tak pernah aku makan ayam KFC sebanyak harini... 3 ketul beb! (eh, ke 4 ketul erk?)

4 comments:

faridah yunos said...

hey! just so u know, saye sgt jealous!! tell madam suzana. hahaha~

FiNa said...

haha... akak jgn la jeles.. madam blanje 3 bucket je~ hahaha

syahirul said...

apesal mcm kenal aje madam suzanna tu? dia ajar mana skrg?

FiNa said...

kenal kah?? dia ajar kat uitm pulau pinang... ha.. ko penah blajar situ keh?