Wednesday, September 22, 2010

Cerita Raya dot dot dot...

Assalamualaikum.... Salam 1 Malaysia.

Ohoiii... Masihkah anda dalam mood raya? Ceh... bagi aku, TAK! TAK! TAK!  (T___________T)
Sebab sekarang, aku sudah pun selamat sampai ke Pulau Pinang  lah..

Aku balik ke Penang hari sabtu, 18 September 2010. Hu... sangat sedih sebab time tu hari jadi adik bongsu aku, Razif yang ke-7. Huhu..

Ni lah kek yang aku dan adik aku, Adin  pilih di Seksyen 18... Cantik tak??Comel je kek ni. Kecik. Yela kitorang cuma berenam je.. buat ape nak besar2 kan.. ehehe... Dialog ketika di kanter, masa nak bayar kek:
 ........................................................................................
Jurujual (J) : Nak lilin berapa?
Aku (A) : Macam mana kira?
J: Free je
A: Ouh... Erm... bagi 7 lah.. (sebab adik aku kan masuk umur 7 tahun.)
 .....................................................................................

Lepastu terus jurujual tu terbeliak pandang aku. Adin pulak buat pandang tempat lain pulak. Dan aku pulak tertanya-tanya kenapa terjadinya kejadian tersebut.
Keluar je kedai,
 ...................................................................................
Adin : nak sumbat mane lilin banyak2 tu, bukan besar sangat kek tu. Apela... 3 je cukuplah
aku: Eh?? banyak sangat ke? baru kakak ingat nak mintak lebih.. percuma la katakan...
Adin: Percuma pon agak2 lah~ adoi...
aku dalam hati: La~ salah ke.. huu.. mane aku tau... first time beli kek daa~
 ..................................................................................



Ngaaa~
Raya ke 2,3 dan 4, kami pulang ke kampung di Sabak Bernam. Dan bila dah sampai Sabak Bernam memang tak sah kalau tak ke pantai Bagan Nakhoda Omar. Memang cantik pemandangan kat pantai tu.


Kalau dulu, pantai tu hanyalah pantai biasa, sekarang pantai itu telah di naik taraf untuk menarik perhatian pengunjung. Keistimewaan pantai tu, ada kelong. Jadi sesiapa yang teringin nak cuba2 pengalaman baru bermalam di rumah jenis kelong, datanglah ke pantai ni. Cantik...
Suasana senja yang mengasyikkan.


Mama dan Papa terkenang kisah lama.


Sebagai penduduk Shah Alam yang telah 16 tahun duduk di Shah Alam, memang gile kelakar kalau perkembangan bandar sendiri pon tak tahu walhal seluruh penduduk Malaysia dah tahu tentang kewujudan tempat bernama  'i-City', dunia LED terbesat pernah aku tengok selama ni.
.


Sangat cantik lampu-lampu ini berkilauan






Atas: Adin yang bajet.
Bawah: Kakaknya yang comel... hehehe...

Ok lah.. tu je lah cerita yang sempat aku nak cerita. Nak update cerita setiap hari memang malas gila.
Ok, wassalam...




2 comments:

zharifsibo said...

cool blog ko..ajar aku..

FiNa said...

cool eh??? biasa je??

ntah.. aku bntai2 je... ala, lme2 karang ko pandai punye... tapi aku punye ni biasa je ar..

btw, thanks ea...