Sunday, August 30, 2009

Cerita malam kemerdekaan ke-52.



MERDEKA!!!!!!!!!!!!!!!

Salam kemerdekaan buat semua rakyat Malaysia..
Selamat menyambut hari kemerdekaan ke-52.
Semoga kesejahteraan dan kemakmuran dapat dikekalkan.
Tanamkan semangat cintakan tanah air, jangan biarkan sejarah berulang lagi. Jangan biarkan diri sendiri dijajah oleh orang asing.

aku sedar, kemerdekaan bukanlah sesuatu yang mudah di capai.. memerlukan pengorbanan, keberanian dan kebijaksanaan. Oleh itu, hargailah ia....

huhu..
ku belum habis menggoreng kerepek. nak crite pasal malam tadi, kat kampus. huhuu.. tak balik kampung.. nak jimat duit tiket.. hehehe..
Malam tadi, dok aku melayan mesej2 kemerdekaan yang aku terima dari kenalan-kenalan, dan bunyi mercun sebagai soundtrack... tibe2... (suspen.. suspen...)

Ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....

what?! what da... adoyai.. bunyi fire alarm la plak... adoih..
dalam kple otak aku, ni mesti keje bdk2 main mercun ni.. tgk, smoke detecter (btol ke aku eje nieh???) da detect la plak.. bingit gile..

aku tgk bawah, (lalu tingkap le) ramai gak lari turun tangge p kat dataran baiduri.. huhu.. dalam kple otak aku, nak turun ke tak ek?? aku tgk jam, eh? da pkul 2 pg plak! cpt mase berlalu.. alarm tu bunyi lame gile.. naik bingit kepala aku... huhu.. so, cpat2 la aku bangunkan roomate aku yg da tido tu, amik purse, lappy, nfon, siap2 pakai tudung, (kebetulan aku da pakai baju lengan panjang n long skirt, sbb tak tuka baju sjak turun buke pose kat cafe) n siap2 nak kluar le.. pastu, senior aras aku ckap..

"jgn panik.. jangan panik.. takde pape pon.. smoke kecik je.." mybe akak tu da contact ajk Baiduri kat bawah kot.. pastu, aku tgk budak2 kat dataran Baiduri sume naik da... hish.. Lawak merdeka kot.. piiiirah!

tapi, bunyi bingit tu tak berenti lagi...adoyai.. dekat 15 minit gak la.. maunye ku menendang saje alarm tu.. tapi.. apekan daye...

setelah membingitkan telinga, akhirnya alarm tu berenti jugak.. lega...

habis cerita malam tadi... hehehe..

moral value: jangan main mercun (di tmpat yang ade smoke detector), membingitkan telinge je...

7 comments:

ayisy said...

Ya.. Smoke detecter amat berbahaya. Hahaha... Kat bilik aku ada sebijik. So kalau nak masak2, memang tak boleh. Haishhh!

Naz said...

Salam Merdeka...

hahahaha.... kan dah kena... so, jng main mercun kat mana2 pun...

FiNa said...
This comment has been removed by the author.
FiNa said...

ayish,
masakk la gune periuk eletrik.

naz,
adeh, tu susah sket.. huuhu.. lagi2 menjelang raye ni kan...

anaklaut said...

salam...

terima kasih sudi singgah anaklaut..:)))

FiNa said...

sama2.. trima kasih kembali...

hysMan.. said...

uik,ko kan queen mercun,pehal tak turut menyertai permainan mercun tatkala menjelang merdeka??
hehee...