Tuesday, October 12, 2010

Balik ni tak nak naik bas dah.... kot.

Assalamualaikum...



Kredit gambar kepada: Tanya aReaL Fan's

Wah! Gambar di atas sudah cukup membuatkan aku gerun. Oh..

Bagi aku yang study kat Pulau Pinang ni, memang mustahil la kalau nak minta parents jemput sampai ke Shah Alam kan? Dan bas adalah pengangkutan awam yang menjadi pilihan utama la sebab murah, selesa dah cepat. 

Tapi kalau dah jadi tragedi macam kat atas tu, memang ngeri lah. Hadoi... Macam mana? Takkan tetap nak naik bas kan? Kalau naik bas juga, mahunya hati tak tenteram selama 5 jam dalam bas tu. Parents pon risau memanjang... 

Nasib baik kat Penang Central tu ada pegangkutan kereta api. Tapi agak tak bestlah kalau naik kereta api sebab tak boleh tengok pemandangan, tempoh perjalanan yang lama,  tiket yang mahal dan kereta api hantar sampai ke KL Sentral je kemudian kena naik KTM sampai Padang Jawa. Tapi okey juga kan kalau naik yang ada katil. Cuma mahal sikitlah.

Wah... Nampak selesa. Tapi campur lelaki perempuan ke ek?

Dahlah KTM tu, kalau dibuatnye sampai kat KL Sentral pada waktu kemuncak, mahunya duduk dalam tin sardin lebih selesa tau. Kalau muatlah.


Kena juga sumbat ramai-ramai ni?

 Wah... macam tin sardin!

Hai.. ni yang lemah ni. Kadar jenayah boleh meningkat kalau keadaan ni berlarutan. Tapi, jeng! jeng! jeng! Nasib baik KTM ni perihatin juga. Lahirlah koc wanita yang hanya wanita sahaja yang boleh masuk. Sekurang-kurangnya wanita rasa selamat dan lebih terjaga. Alhamdulillah... Tapi kalau separuh wanita macam mana? Kalau tak nak malu baik jangan masuk. Hahaha...



Comel kan warna pink dia? Suka lah!

So, keputusan? Hm... insyaAllah balik naik KTM je lah. Huhu... So kena save duit la kalau nak yang koc yang ada katil. Kalau kerusi, sakit tengkok loh! huhu...

Okeylah. Sampai di sini sahaja. Final exam dah dekat sangat. Reputasi sangat teruk loh. Macam mana ni? Aku pulak macam susah sangat nak lepas dari ber-online. Adoi... 


p/s: Terfikir juga nak off facebook buat  sementara waktu. Tapi, macam takkan menjadi je? ( O.o)


Wassalam...

3 comments:

ѼdakulalaѼ said...

cukup ngeri dan sungguh ngeri mintak2 x der lagi la kes2 camnie...sedeyh sgt tgk...
moge2 mereka yg terlibat pergi dengan aman...

FiNa said...

huhu.. tu lah pasal... aku pon jadi cuak nak naek bas..

hope jugak mereka pergi dengan tenang...

Amieynna Amin said...

takut bile dengar mcm ni..
tp org kata malang tidak berbau..
semuanya ketentuan Allah..
So, banyak2 kan berdoa supaya perjalanan kita selamat..

..