Friday, July 31, 2009

Borang Pengisytiharan Kesihatan UiTM???



Assalamualaikum... lame aku tak update blog kesayangan aku ni... ape punye blogger da.. huhuu.. sorry la kawan, aku bukan takmo update.. tapi bizi manjang la.. camne nak update... sorry erk.. ha! Korang ape crite?? Ade sihat ka??? Man?? Naz?? Korang camne dgn kak anem, kak mynna, n kak farhana?? Ada ok?? Suda pilih ka calon yg dikehendaki?? Hhehehe.. (nape aku tak tercalon erk?? Ntah.. saje aku tanak calonkan name aku sendiri... erm.. )

Ok, back to the topic..........ni nak habaq mai satu crita... malam kelmarin, sedang ku sibuk melayan pokcok google, tetibe, DINGDONG!!! Satu mesej diterima:

“UiTM akan mengeluarkan satu borang pengisytiharan kesihatan institusi mulai esok. Sila layari laman web UiTM dan print borang serta isi bila nak balik semula ke kampus. Jika tidak sihat, dapatkan rawatan dahulu dan tidak perlu datang semula ke kampus tetapi pastikan bawa surat sakit apabila sudah sembuh. Jangan lupa untuk ambil nombor pendaftaran kenderaan yang dinaiki dan nombor kerusi. Please tell others.”


Huhuhhu... panjangnya mesej tu... nak pass kat orang lain pon kene fikit dua tiga kali.tapi takpela kalau tak kedekut kredit. Huhuuu.. aku ni, kedekut jugak nak derma kredit nieh.. so, oleh sebab kekedekutan aku nieh, aku passkan ket seluruh uni terus melalui blog kesayangan aku nieh. Ok, dapat tak warga UiTM sekalian? Oye, tak lame lepas aku dapat mesej tu...


DINGDONG! Dapat mesej lagik! (aku memang jarang dapat mesej tengah2 malam.. kecuali daripada ehem-ehem la..)bile aku bukak je mesej tu, keluar mesej yang same... uih.. perihatin sungguh kawan2 aku terhadap aku erk.. hehehehe.. bangge la pulak... terima kasih ye kawan-kawan... aku sayang kalian semua.. hehehe.. (bajet popular je fina nieh!) oye, harini, aku tengok, takde pon borang tu keluar.. aku kene tipu ke? So kawan-kawan, kalo korang rase macam kene tipu je, jangan cari aku... tanye MPP erk.. aku da call MPP abg syafiq, tapi dia tak angkat2 la pulak..


Haritu jugak, pada siang hari, aku pegi Plaza Alam Sentral... tengok lappy. (actually nak beli) selepas meninjau-ninjau, aku beli la lappy terbaru keluaran acer, emechine acer D725 dengan harga, selepas tawar menawar, dapatla RM1599.00 . actually, tak dapat tawar menawar pon. Harga tetap. Keluaran terbaru acer ni, baru lahir tiga empat hari. Huuhuhuu..


Lepas aku beli, aku bagitau la kawan aku sorang kawan aku nieh.. budak ni mahir pasal komputer2 ni.. aku ni tak tau pape pon.. bile aku dah bagitau spesifikasi lappy aku nieh.. hamboi.. banyak lak komen die.. huih... aku ni mane la tau sangat pasal lappy nieh.. asalkan aku bole buat assignment, layan tagged, layan myspace and yang paling penting, layan blog, cukupla... tapi fikir2 balek, nanti kene gak download macam2 software..huhuhuhuhu..bantai la.... baru semester satu kan... hehehehehe.. nanti kalau aku dah naik semester seterus-seterusnye barula aku fikir balik nak upgrade lappy aku nieh.. duit ptptn ade lagi.. hehhehehehe...


Erm.... aku sebenarnye dah boring dok kat umah nieh.. tak sabar nak balik kampus nieh... yela, dok kat rumah makin tertekan la pulak. Yela, duduk rumah bukan boleh rilek2.. kene tolong parents kat kedai makan tu je la...huhuu.. budak UiTM Shah Alam pon dah balik ke kampung halaman masing2 untuk cuti raye yang diawalkan ni.. (-.-“) tak dapat la aku nak cuci mata... hhuhuu.. (gatalnye pina!!!) taklaaaaa... gurau jerk... uhuk! Uhuk! Batuk la pulak!


erm... tak tau nak cakap ape lagi dah.. blah dulu la erk.. take care and selamat bercuti erk.. bubye... assalamualaikum..

UPDATEZ!!!

DINGDONG!!!

Dear people, tolong forwardkan this info to others.. info uitm keluarkan borang borang h1n1 di web uitm is a FAKE. Dato' timbalan naib caunselor yg sahkan info tu palsu.

YDP MPP

kuang ajo btol pembawa brite tu..da la msg sampai 3 page.bwt abis kredit jerk!! hish! iman aku masih ade, kalo tak da mencarut da tadi..

9 comments:

Amieynna Amin said...

salam fina..
best nye die cuti..
akak lg 2minggu br cuti..

update laa blog ni selalu..
sbelum balik uitm..
=)

FiNa said...

insyaAllah.. akak, buang la word verification tu...

Farhana said...

Finaaa.. Amboi3.. Mentang2 laa dia tgh brcuti nih.. Goreng krepek sakan ya dlam entry.. Nak kene babab nih.. Ish3.. Pandai sesaje wat skandal kamu ni dik oi.. Huhu.. =p

Cuti raye 3 ari jek ke? Kah kah kah.. Xpe.. Brkorban kan.. Heehee.. Kolej akak tak cuti pun.. Lama akak tunggu nak cuti.. Hahaha.. =p

FiNa said...

kak farhana,
larikkkkkkkkkkkkkk..
tanak kene babab...
skandal??oo... btol pe......
hehehheeee

akak nak bcuti? dtg la melawat kampus kami.. pstu, dua, tiga hari, cuti la kampus akk tu... kot...
hehehehe

berkorban ape saje...
harta ataupun cuti..
lalalalallalalalala

Amieynna Amin said...

fina..
add akak kat ym..
ienna2403@yahoo.com
okeyh??
akak da buang da word tu..

Anonymous said...

hmm..brang kshatan uitm tu only fake.....hehehe....siyes ni...baek ko update cpt2 blog nih....bahyerr..

FiNa said...

kak mynna..
hm... tau2 je akk kite nak ym akk erk.. hyuuhuu..
da buang word verification tu??? yayh! ni makin rajin nak bagi komen nieh.. huhuu


anonymous..
tq.. tp aku da update mase ko anta komen nieh.. aju pon baru dpt masg its only fake.. fake!

Anonymous said...

I’m wondering now if we can talk about your sites statistics – search volume, etc, I’m trying to sites I can buy adspace through – let me know if we can talk about pricing and whatnot. Cheers mate you’re doing a great job though..

FiNa said...

ouh.. love to hear that... of course!