Sunday, June 19, 2011

Kan best kalau kehidupan ni ada butang pause, rewind dsb.

Assalamualaikum...

Sumber : Google
[Kita mulakan entri ini dengan ayat klise]

Wahh! dah lama rasanya tak update blog. Uhuk! uhuk! banyaknye habuk dan sawang.

[Oke sekarang tekan butang forward. >>]
.
.
.
.
.
.
[Dan sekarang play.]

Tapi aku sedar, dah terlambat....

[Pause!!! Eh, ni dah terlebih. Rewind balik! <<]
.
.
.
[Play]

Semua sihat? Hopefully. Aku sihat. Terima kasih kepada yang bertanya (jika ada). Cuma aku rasa kehidupan aku kebelakangan ni banyak yang tak kena, lari dari planning dan sebagainya. Tapi aku sebagai hamba-Nya yang lemah, hanya boleh berusaha, berdoa dan redha dengan kehidupan yang telah ditentukan-Nya.

Antara perkara yg pelik:

1) Aku mimpi 2 orang yang aku suka dalam 1 mimpi. haha.. pelik. Masalahnya seorang tu jadi pakwe aku dalam mimpi dan seorang lagi kaki dia luka sebab accident ke ape tah. Tapi walau dah ada pakwe, aku asyik jaga seorang lagi je kat hospital sampai pakwe aku jeles. Haha.. Mimpi ni kelakar, tapi aku perasan sejak aku alami mimpi ni, perkara-perkara pelik lain asyik terjadi.

2) Aku asyik tersentuh dengan seseorang bukan mahram. -kawan aku-

3) Semua yang aku plan tak jadi. Macam malam tadi aku nak tunjuk slide masa meeting, tapi takleh on pulak projektor tu.

4) Junior tegur kesalahan aku - oke aku yang salah untuk perkara ni.

5) Handphone aku tak tahu mana menghilang.

6) Cermin mata aku patah.

7) Aku langgar sliding door sampai takleh tutup mendalah tu. -.-

Banyak lagi perkara yang aku tak terkata. Tapi takpelah. Maybe memang nasib aku untuk minggu ni. 

So apa kaitan dengan butang rewind, pause dan sebagainya? Kalau wujud, memang aku nak betulkan segalanya. Tapi aku sedar, dah terlambat.

Dah lah. Aku dah takde mood nak taip lagi. Wassalam.

4 comments:

ayisy said...

Hidup, kalau boleh stop, boleh rewind, forward...bukanlah kehidupan namanya. Huhu

Macam aku, terlalu nak sangat kembali ke zaman sekolah. Tapi mmg mustahil. Nak tak nak kena hadapi masa akan datang. :)

FiNa said...

Ayisy, aku faham.. baru je baca blog kau tadi. Kadang2 mcm give up lak. huhu...

♥ p a a n i ♥ said...

haha...kreatif la intro entry nih!

FiNa said...

hehe... bukan slalu dapat idea.. hehe