Sunday, October 30, 2011

Cinta Sampai Jinjang Pelamin

Assalamualaikum.

Hai semua. Seriously dah lama gila tak update blog. Lama gila. Gila lama. Haha!

Terharu bila ada juga yang singgah. Walaupun tak update kan. Hihi. Sorry la. Busy ohh. Tak tahu apa yang busy sangat. Tapi Facebook tak busy pula kan? Ngehngeh...

Oh ya. About the topic. Salah seorang sahabatku, eh bukan! Salah dua orang sahabatku (eh ada ke ayat macam tu?), biasanya aku panggil  mereka Kak Alin dan Abang Malik, tak biasanya aku panggil... er... aku tak pernah panggil mereka secara tak biasa. Kut. Ha, mereka berdua telahpun selamat diijabkabulkan hari Sabtu (29/10/2011) yang lepas.




Pergh! Sunggu tak sangka. Kak Alin yang gila-gila dah jadi isteri orang. Aduh. Mana nak cari akak yang sporting macam ni lagi? Susah wo..


Tapi Abang Malik pun susah juga aku nak percaya. Dulu dia duduk kat Shah Alam juga. Rumah kami kira dekat-dekat jugalah... Jadi sememangnya aku dah kenal dia dari kecik. Fuh.. baru aku sedar bahawa Abang Malik dah dewasa sebenarnya. Eh, ke aku yang tak dewasa-dewasa lagi? Hehe.. Taklah, aku masih remaja okey~ ngehngeh...

Apapun, aku nak sampaikan pantun:
Pergi Melaka terburu-buru,
Mahu beri ucapan buatmu,
Ucapan Selamat Pengantin Baru,
Moga kekal ke anak cucu.

Wow! Fina dah pandai nak karang pantun dah. Hehe... Sekarang ni aku menanti kad jemputan dari sahabat-sahabat blogger pula. Ha ni ada pantun lagi:

Kerepek hangus kadang kala,
Terus nyorokkan dalam tin,
Naz mahu kahwin bila?
Hysman juga bila kahwin?

Ececeh! Ewah! Hahaha... Apa? Aku? Aku tak mahu langkah bendul. Bagilah senior blogger kahwin dulu ye tak? Hehehe.. 

Ooooke, disebabkan aku dah lama tak update blog dan poket pon dah kering, apakata korang tengok-tengokkan promosi-promosi ni? Klik je mana satu yang berminat.




Okelah, sampai disini saja. Hingga jari bertemu keyboard lagi. Wassalam. :)




2 comments:

Naz said...

Anak itik anak sapi
Anak ayam anak kuder
Awat hang tanya kat kami
Yang hang ni mcm gatai berlaki jer

hahahhaaa...

FiNa said...

goreng kerepek hangus semua,
sebab tak jaga betul-betul,
sebab korang kan lagi tua,
takkan aku nak langkah bendul?